4 råd för att lyckas med en pudel

  1. Be om ursäkt. Det är ju vad en pudel handlar om.

Här är det viktigt att du tänker på att du ska lägga tyngden på ursäkten – inte på förklaringen – för att lyckas med din pudel. Och det vill du ju!

2. Pudla för rätt sak.

Var tydlig med vad du pudlar om så att inga feltolkningar uppstår.

3. Pudeln måste stå i proportion till graden av allvar i händelsen eller brottet.

Har du begått ett allvarligt brott är det viktigt att du lägger mycket tid på din ursäkt. Är skadan eller brottet av ett mindre allvarligt slag kan du låta din ursäkt vara kortare. Tänk igenom noga vad som passar bäst för situationen. Din trovärdighet hänger på att du gör rätt val här.

4. Du måste vara genuint trovärdig när du pudlar.

För att lyckas med din pudel måste du förmedla ärlighet, öppenhet och transparens. Din trovärdighet står i rampljuset. Erkänner du inte din skuld och det på ett genuint sätt när du levererar din ursäkt löper din pudel stor risk att få motsatt verkan. Och det kan stå dig, ditt ämbete eller verksamheten dyrt. Det kan kosta dig din karriär…

…och det här är en annan sorts pudel. Den klarar sig undan det mesta genom att lägga huvudet på sne och ge omvärlden sin allra sötaste blick. Och kommer med allra största säkerhet undan med det. Du behöver förbereda din pudel mycket mer. Gör det ordentligt så kommer dina chanser att lyckas öka markant!

4 tips inför en presskonferens

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: